Reklama
 
Blog | Štěpán Mareček

Moje troška k prezidentské debatě

Blíží se pololetí a především žáci a žákyně devátých tříd chodí škemrat, jestli by si ještě mohli opravit známku. Měli na to pět měsíců, ale oni věří, že to mohou zachránit na poslední chvíli.

Stejně na mě působí rozhodování některých lidí v mém okolí ohledně prezidentské volby. „No mě ten Drahoš včera teda moc nepřesvědčil,“ slýchám kolem sebe. Takže debata pár dnů před volbami opravdu může rozhodnout? Co těch pět let Zemanova prezidentování? Ty zmizely? Všechny virózy, lži, urážky, všichni ti, kteří Zemana pět let na Hradě obklopují, Ovčáček, Mynář, Nejedlý, podlézání Rusku i Číně a další a další věci, to všechno jde zapomenout?

Stačí tedy stírat a urážet svého protikandidáta, který se takhle chovat nechce nebo možná ani neumí? Stačí v jedné debatě šikovně rozvášnit své stoupence v publiku, aby ostudně pískali i na protikandidátovu manželku a jeho samotného nenechali mluvit? Pět předchozích let se nepočítá jenom proto, že to Zeman Drahošovi v jedné debatě nandal, protože se Drahoš nechoval jako Zeman? A opravdu mu to nandal? Nechci na Hradě Zemana, proto nechci, aby se Drahoš choval jako Zeman.

Blíží se pololetí a ve stejnou dobu vrcholí kampaň před volbou prezidenta. Prosím všechny váhající a nerozhodnuté, nezapomeňte na těch uplynulých pět let. Může váš názor změnit jedna debata? Mám jako učitel vyzkoušet žáky těsně před pololetím a zlepšit jim známku i přesto, že na to půl roku kašlali?

Reklama